Jagan ühte oma lemmikut mahlaretsepti, mille tegemine aeglase mahlapressiga on imelihtne. Kogused on mõeldud 3-4 inimesele. Mina kasutan Greenis mahlapressi.
Arbuusi kasulikud omadused:
- reguleerib veresuhkru taset;
- kiirendab ainevahetust;
- sobib kaalulangetajatele;
- parandab südame- ja seedetegevust;
- vähendab treenimisest tingitud lihasvalu;
- sisaldab ohtralt c-vitamiini, foolhapet, kaltsiumit, magneesiumit, seleeni, tsinki ja fosforit;
- sisaldab lükopeeni, mis pidurdab põletikulisi protsesse.
Maasikate kasulikud omadused:
- aitavad ennetada juuste hõrenemist ja väljalangemist;
- mõjuvad hästi naha tervisele;
- aitavad ennetada silmahaiguseid;
- mõjuvad hästi südame tervisele;
- leevendavad magusaisu;
- sisaldavad palju c- ja B6-vitamiini.
Laimi kasulikud omadused:
- sisaldavad ohtralt c-vitamiini, mistõttu britid kasutasid 19. sajandil laimi mereväes skorbuudi ennetamisel.
Koostisained:
- pool arbuusi;
- 400-500g külmutatud maasikaid;
- 1-2 laimi.




Põnevaid fakte:
- arbuusi vilja kutsutakse ka arbuusiks;
- arbuus võib olla ka valge või kollane;
- maasika vilja nimetatakse samuti maasikaks;
- maasikas ei ole mari, vaid koguvili, mis koosneb mahlasest õiepõhjast ja sellele kinnitunud pähklikestest, milles asuvad maasika seemned;
- ühtlasi on maasika vili rüüsvili, sest selle tekkimisest on osa võtnud lisaks sigimikule teisedki õie osad;
- 19. sajandil kutsuti Briti meremehi hüüdnimega ‘limey’ (“laimine”), sest nad tarvitasid skorbuudi vastu laime.