Jagan ühte oma lemmikut mahlaretsepti, mille tegemine aeglase mahlapressiga on imelihtne. Kogused on mõeldud 3-4 inimesele. Mina kasutan Greenis mahlapressi.

Arbuusi kasulikud omadused:

  • reguleerib veresuhkru taset;
  • kiirendab ainevahetust;
  • sobib kaalulangetajatele;
  • parandab südame- ja seedetegevust;
  • vähendab treenimisest tingitud lihasvalu;
  • sisaldab  ohtralt c-vitamiini, foolhapet, kaltsiumit, magneesiumit, seleeni, tsinki ja fosforit;
  • sisaldab lükopeeni, mis pidurdab põletikulisi protsesse.

Maasikate kasulikud omadused:

  • aitavad ennetada juuste hõrenemist ja väljalangemist;
  • mõjuvad hästi naha tervisele;
  • aitavad ennetada silmahaiguseid;
  • mõjuvad hästi südame tervisele;
  • leevendavad magusaisu;
  • sisaldavad palju c- ja B6-vitamiini.

Laimi kasulikud omadused:

  • sisaldavad ohtralt c-vitamiini, mistõttu britid kasutasid 19. sajandil laimi mereväes skorbuudi ennetamisel.

Koostisained:

  • pool arbuusi;
  • 400-500g külmutatud maasikaid;
  • 1-2 laimi.
Lõika poolik arbuus kaheks. Lõika viilud. Lõike on kergem koorida.
Koori arbuus. Pane arbuusikoored biojäätmetesse või komposti.
Tükelda arbuus, et seda oleks kergem panna mahlapressi.
Koori ka laim. Tee koostisosadest mahla. Joo kohe! Head isu!

Põnevaid fakte:

  • arbuusi vilja kutsutakse ka arbuusiks;
  • arbuus võib olla ka valge või kollane;
  • maasika vilja nimetatakse samuti maasikaks;
  • maasikas ei ole mari, vaid koguvili, mis koosneb mahlasest õiepõhjast ja sellele kinnitunud pähklikestest, milles asuvad maasika seemned;
  • ühtlasi on maasika vili rüüsvili, sest selle tekkimisest on osa võtnud lisaks sigimikule teisedki õie osad;
  • 19. sajandil kutsuti Briti meremehi hüüdnimega ‘limey’ (“laimine”), sest nad tarvitasid skorbuudi vastu laime.